سیستم کنترل سوخت رباست

نقش اصلی سیستم های کنترل سوخت در موتورهای توربینی ، تامین سوخت مورد نیاز موتور به عنوان انرژی مصرفی جهت تولید تراست مطابق با فرمان تراتل (یا فرمان خلبان) و سایر نیازمندی های موتور و وسیله پرنده می باشد. وسایل پرنده امروزی به سیستم رانشی نیاز دارند که با کنترل مناسب در شرایط مختلف عملکردی بتوانند قدرت مانور مناسب و رفتار پایدار داشته باشند. این سیستم های پیشران برای تولید تراست بالا، بهبود نسبت تراست به وزن، کاهش مصرف سوخت ویژه و بالا بردن قابلیت های پایداری در شرایط مختلف ارتفاعی و محیطی به کار می روند .

سیستم های کنترل سوخت در انواع هیدروپنوماتیکی، هیدرومکانیکی و یا ترکیبات متنوع دیگر طراحی و تولید می شوند.

سیستم کنترل سوخت ، یک نوع سیستم کنترل هیدروپنومایکی است. این سیستم کنترل دارای تنظیم ثابت بوده و برای یک تراست معین یا یک دور معین طراحی شده است و در واقع single speed نیز نامیده می شوند . در این سیستم فشار خروجی کمپرسور نقشم مهم و حیاطی داشته و در واقع به عنوان محرکی برای تحریک شیر شتاب بوده و متناسب با افزایش آن ، مقدار سوخت ارسالی به موتور نیز افزایش می یابد.

پمپ دنده ای تعبیه شده در واحد کنترل سوخت ، توان مکانیکی خود را از شفت موتور دریافت می کند . سرعت دورانی موتور با یک ضریب تبدیل 1 به 2.9 به شفت ورودی پمپ سوخت داده می شود. از ورودی های سیستم سوخت ، فشار خروجی از کمپرسور می باشد که از طریق یک آکلوماتور به سیستم شیرهای شتاب و کنترل فشارمنتقل می گردد. فشار ورودی به کمپرسور از دیگر پارامرهای ورودی سیستم کنترل سوخت است.

این سیستم با اجزایی که در بخش قبل به آنها اشاره شد، دارای تنظیم ثابت بوده  و برای یک پیشرانه معین طراحی شده است . شیر کنار گذر bypass valve در زمان استارت موتور که دورموتور و پمپ پایین است، در اثرفشارسوخت ( فشار تانک سوخت ) باز شده و سوخت را از طریق محدود کننده جریان وارد محفظه احتراق می کند. شیر bypass در فشار حدود 5-6 psi وارد عمل می شود و زمانی که مکش پمپ به دلیل افزایش دور موتور، باعث کاهش فشار روی شیر گردد ، از مدار خارج می گردد.

پمپ سوخت از نوع دنده ای بوده و یکی از اجزا مهم و حساس سیستم می باشد و فشار و دبی لازم را برای سوخت مورد نیاز موتور تامین می کند. دور موتور به وسیله یک چرخنده کاهنده از روتور گرفته شده و نسبت آن 1 به 2.9 می باشد. سوخت، پس از پمپ وارد فیلتر سوخت با مش 3-5 میکرون می شود که افت فشاری را موجب می گردد.

شیر تنظیم کننده (کنترل) فشار، سوخت خروجی از فیلتر و فشار محفظه احتراق را حس کرده و برای ثابت نگه داشتن این اختلاف فشار، مقداری از سوخت را به ورودی پمپ باز می گرداند . بقیه سوخت از طریق اوریفیس کالیبره به نازل های سوخت پاش منتقل می شود.

شیر شتاب که فشارهای محیط را حس می کند زمانی وارد عمل می شود که اختلاف این دو فشار از طریق دیافراگم بر نیروی فنرو نیروی حاصل از فشار سوخت روی پلانجر غلبه کند . بدین ترتیب سوخت بیشتری برای شتاب گیری وارد محفظه می شود. محدود کننده جریان که قبل از نازل های سوخت پاش قرار دارد، وظیفه محدود کردن ماکزیمم دبی سوخت را بر عهده دارد.

همین الان سفارش محصول مورد نظر را ثبت کنید!

ما میتوانیم راه حل کارسازی برای مشکلات و چالش های شما باشیم

با ما در ارتباط باشید تا مشکلات شما را برطرف کنیم